2018 het jaar van de altcoins

Vanaf het voorjaar van 2017 is er veel aandacht voor de Bitcoin geweest. Wie de trein niet wilde missen is erop gesprongen. 2018 lijkt het jaar van de altcoins te worden.

Bitcoin, de allereerste cryptomunt, is een groot succes geworden. Met een koers die boven de $11.000 ligt, steekt de digitale valuta een middelvinger op naar centrale banken. Inmiddels zijn er meer dan 1300 alternatieven cryptomunten verkrijgbaar, ook wel de altcoins genoemd. Sommige van deze munten drijven mee op het succes van Bitcoin. Nu Amerikaanse toezichthouders de beursgang van ICO’s (nieuwe cryptomunten) gaan controleren, is er meer kans voor bestaande altcoins. Lees het op 1000k.

Koersstijging van altcoins

Halverwege november 2017 beginnen veel koersen van kleinere cryptomunten te stijgen. Sommigen laten binnen enkele dagen een prijsverdubbeling zien, er zijn zelfs munten die tot 2000% in waarde stijgen. Het lijkt erop dat steeds meer Bitcoinbeleggers een gedeelte van hun winst terug laten vloeien in altcoins.

Belegging spreiden

Met een stijgende koers is het verleidelijk om al het geld in Bitcoin te steken. Binnen het wereldje van beleggen wordt er al langer voor gewaarschuwd: spreid je inleg over verschillende aandelen. Voor de cryptocurrency geldt dit net zo. Naast de Bitcoin zijn er nog een aantal andere grote munten. Dit zijn onder andere Litecoin, Ethereum, Monero, Dash en Ethereum Classic. Allemaal cryptomunten die net als Bitcoin ooit klein zijn begonnen. Deze cryptomunten varen momenteel een koers die tussen de €75 en meer dan €600 ligt.

Dan is er nog de Ripple, die met een koers van 22 eurocent toch op plaats nummer 4 in de market cap list staat. Wie zijn beleggingen wat meer wil spreiden kan kiezen uit meerdere cryptomunten uit de top 10.

Investeren in kleinere cryptomunten

Buiten de top 10 zijn er nog veel meer cryptomunten met toekomstperspectief. Vanwege het grote aanbod zien veel beleggers door de bomen het bos niet meer. Sommige altcoins hebben een uitstekend achterliggend idee of een betere technische achtergrond dan de Bitcoin. Aan de andere kant zijn er veel altcoins die hun belofte niet waarmaken. Het blijft even zoeken, maar bepaalde munten zijn meer dan de moeite waard.

Beleggingsportefeuille

CryptoXL heeft een eigen beleggingsportefeuille opgesteld. Deze is aangemaakt tussen 20 oktober en 20 november 2017 en bestaat naast Bitcoin ook uit verschillende andere cryptomunten. Sommige van deze munten blijken echte pareltjes te zijn. Bekijk het huidige rendement van onze beleggingsportefeuille.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *