De waarheid over online geld verdienen

Je leest heel veel over mensen die online hun geld verdienen. Daarbij wordt er ook vaak gedaan alsof dit super eenvoudig is en je bovendien ontzettend snel rijk kan worden. Online geld verdienen wordt vaak voorgesteld als de gouden methode om snel rijk te worden. Zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Maar hoe zit dat nu in de praktijk?  Je leest het op 1000k.

Is dit te mooi om waar te zijn?

Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dit in de praktijk ook vaak zo. Dat geldt ook voor snel geld verdienen. Dit kan je alleen doen om ergens aan het werk te gaan waarbij je snel wordt uitbetaald.

Dus in mijn opinie is veel wat je leest over online geld verdienen of snel geld verdienen een te mooie weergave van de praktijk. Daarentegen is het wel zo dat je via het internet wel degelijk geld kan verdienen.

Online geld verdienen betekent hard werken

Maar in mijn opinie is online geld verdienen eigenlijk het tegenovergestelde van snel geld verdienen. Hier dien je namelijk behoorlijk wat voor te doen voordat je daadwerkelijk geld gaat verdienen. Daarnaast dien je ook in aanmerking te nemen dat er de nodige tijd overheen gaat.

De onderliggende gedachte van online geld verdienen is dat je in het bezit bent van een website met veel bezoekers. Of eventueel zelfs een social media pagina met veel volgers. En daar ligt direct ook de crux. 

Om een website op te zetten waarop je veel bezoekers gaat trekken kost gewoon tijd. Je dient de nodige content te creëren en daarnaast heb je ook externe links nodig om zodoende de website te laten ranken binnen Google.

Opzoek naar gratis websiteverkeer

Want dat is uiteindelijk wat je wilt. Je wilt de bezoekers van de website via Google binnenhalen. Of eventueel via andere zoekmachines, maar dat zijn aanzienlijk lagere volumes dan dat je via Google binnen kunt krijgen.

De andere methode is adverteren. Online adverteren is echter niet goedkoop. En pak je het niet goed aan, dan gaat  het alleen maar geld kosten. Als je bijvoorbeeld Google Adwords inzet dan betaal je al snel 1€ per klik. 

En als je een conversiepercentage van 5% haalt, dan kost een klant je dus bijna 17€. Het conversiepercentage is overigens het aantal klanten afgezet tegen het aantal websitebezoekers.

En een conversiepercentage van 5% is al heel behoorlijk. Mensen zoeken en vergelijken nu eenmaal voordat ze een beslissing maken en overgaan tot een aankoop.

Een investering die zich op termijn gaat uitbetalen

Dus is mijn opinie is de enige optie om echt geld te verdienen met een website, het opzetten van een goede website waarmee je goede posities binnen Google verkrijgt. 

Dan is het wel heel erg afhankelijk van de niche waarin je werkzaam bent. Is er veel concurrentie dan is het een grote uitdaging om hoge posities binnen Google te realiseren. Is er niet veel concurrentie, dan is dit uiteraard een stuk eenvoudiger.

Echter, de niches waarin weinig concurrentie bestaat worden steeds spaarzamer. Je dient er in mijn opinie minimaal 6 maanden voor uit te trekken, voordat je op een website een aanzienlijk aantal bezoekers gaat krijgen. Maar deze 6 maanden kan ook best wel oplopen tot een jaar.

Werken zonder dat je inkomsten genereert

In deze periode ben je dus eigenlijk aan het werken zonder dat je iets verdient. Of in ieder geval heel weinig zal verdienen. Dus het is zeker geen snel geld verdienen.

Wat echter wel een feit is, is dat indien je goede posities binnen Google hebt bereikt het dan relatief eenvoudig is om deze posities  te behouden en uit te breiden. En op dat punt verdien je vrij simpel je geld. 

Zolang je maar de goede producten aanbiedt en de website ook uitnodigt tot het kopen van een product of dienst.

Bezit jij over discipline en doorzettingsvermogen?

Het probleem is dat mensen vaak niet over de discipline en doorzettingsvermogen beschikken om te blijven doorzetten. 

Dit is ook niet altijd even eenvoudig. Want er is uiteraard geen garantie tot succes. 

Maar indien je blijft doorzetten, investeer in de juiste trainingen via een goede online training of bijvoorbeeld via Youtube, is de kans op succes wel erg groot. Maar het komt zeker niet vanzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *