Eenvoudig geld besparen

Nederlanders klagen veel. Je hoort vaak voorbij komen dat het leven steeds duurder wordt. En op zich klopt dat ook wel. Aan de andere kant laten veel Nederlanders eenvoudige besparingen liggen. Er zijn vaak best wel een aantal interessante opties om geld te besparen. En vaak hoef je daar maar weinig voor te doen. Eenvoudig geld besparen kan je op verschillende manieren doen. 

Om beter rond te komen kan je of meer verdienen of minder uitgeven. Op deze pagina leggen wij de focus op minder uitgeven door eenvoudig geld te besparen.

Overstappen van energieleverancier

De eerste besparing is het overstappen van energieleverancier. Energiemaatschappijen beconcurreren elkaar hevig. Er is altijd wel een energieleverancier te vinden met een leuke aanbieding. Dit is een aanbieding met een leuke welkomstpremie of met gunstige tarieven.

Persoonlijk ben ik van mening dat je het meest gaat besparen met jaarcontracten. En dan gewoon elk jaar overstappen naar een andere energieleverancier. Op die manier kan je elk jaar weer profiteren van een welkomstpremie. En deze premie kan al snel oplopen tot enkele honderden euro`s. Dit is in mijn ogen dermate eenvoudig geld besparen waardoor je een dief van je eigen portemonnee bent wanneer je dit niet doet.

Besparen op de energierekening zonder inspanning

Bovendien kost het je bijzonder weinig moeite om over te stappen. Het enige wat je hoeft te doen is energie vergelijken via het internet, de voor jouw voordeligste leverancier uitzoeken en een aanvraagformulier invullen. Dit kost je hooguit twintig minuten. En op het moment van de overstap hoef je dan alleen nog maar de meterstanden door te geven.

Overstappen van aanbieders van internet, tv en bellen

Overstappen van internet en tv aanbieders is ook iets waar je behoorlijk mee kan besparen. Je krijgt altijd wel een forse korting voor de eerste maanden, of soms zelfs de eerste maanden geheel gratis. 

Hier moet je echter wel iets meer voor doen. Het aanvragen en vergelijken zelf kost niet veel tijd en moeite. Er zijn meer dan voldoende websites waar je dit geheel onafhankelijk kunt doen.

Bij de daadwerkelijk overstap dien je wel nieuwe apparatuur te installeren. Soms wordt dit gratis voor je gedaan, maar soms dien je dit zelf te doen. Op zich kost dit ook niet zoveel tijd en is het ook niet erg lastig. Maar je moet het wel even doen. 

De besparing kan echter ook al snel oplopen tot meer dan honderd euro. En dat is dan toch ook weer eenvoudig geld besparen.

Het openen van een gratis bankrekening

Ook op het gebied van bankrekeningen kan je tegenwoordig eenvoudig geld besparen. Je kan bij een online bank een gratis bankrekening openen. Dan hoef je in de toekomst niet meer maandelijks te betalen voor het aanhouden van een bankrekening. 

Daarnaast hanteren deze online banken zoals de N26 bank veel voordeligere wisselkoersen. Dus indien je ook wel eens geld in een andere valuta overmaakt dan kan de besparing nog veel hoger oplopen. Zeker omdat de vaste transactiekosten ook nog eens veel lager zijn.

Het openen van een online bankrekening kost je nog geen 10 minuten.En dan begin je direct met besparen. In tegenstelling tot overstappen van energieleverancier of internet aanbieder, waarbij je vaak profiteer van een eenmalige welkomstbonus, ga je in dit geval elke maand weer opnieuw profiteren en besparen.

Dit zijn slechts 3 voorbeelden waarmee je met weinig moeite direct honderden euro`s kan besparen. En dat is toch mooi meegenomen! Op die manier hoef je misschien zelfs geen lening meer af te sluiten.

Een lening oversluiten

Heb je op dit moment een lening openstaan, dan zou je ook eens kunnen kijken of oversluiten geld kan besparen. Hierbij kan je ook naar de mogelijkheid om particulier een leng af te sluiten. Deze methode van geld lenen levert doorgaans gunstigere voorwaarden dan het lenen bij een bank.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *