Gemakkelijk de boekhouding bijhouden

Boekhouden is voor de meeste mensen een noodzakelijk kwaad. Ondernemers hebben echter de pech dat zij hier niet aan ontkomen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel goede en goedkope online boekhoudprogramma`s beschikbaar, die het boekhouden veel gemakkelijker maken. Een goedkoop boekhoudpakket voldoet bovendien aan de benodigdheden voor een boekhouding voor een ZZP`er, eenmanszaak en veelal zelfs voor iemand in het MKB.

Waarom is online boekhouden aan te raden?

Omdat je op die manier via de cloud werkt, hoef je zelf geen software te installeren. Niet alleen gaat dit je tijd besparen bij het installeren, je weet op die manier ook zeker dat je altijd met de meest recente versie van de software werkt.

De gegevens van jouw boekhouding worden ook in de cloud opgeslagen. Je hoeft er echter niet bang voor te zijn dat deze gegevens niet veilig zijn. De aanbieders van online boekhoudsoftware stellen het als prioriteit dat de gegevens veilig zijn voor hackers. Op die manier hoef je zelf geen back-ups te maken. En iedereen weet hoe het werkt met backups. Je stelt het continue uit, totdat het te laat is. 

Hoeveel tijd ben jij kwijt aan de btw-aangifte?

Snel en eenvoudig de btw-aangifte versturen is voor bijna elke ondernemer een vereiste. Doe je de boekhouding in excel, dan zal dit niet het geval zijn. Naast dat het boekhouden zelf veel meer tijd in beslag neemt, is ook de btw-aangifte elk kwartaal weer een uitdaging. Bovendien dien je de btw-aangifte echt op tijd in te sturen. Zo niet, dan heb je direct een boete aan je broek hangen.

Zelfs met een goedkoop boekhoudpakket van nog geen 10€ per maand wordt de btw-aangifte een fluitje van een cent. 

Voordelen van online boekhouden

Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen verbonden aan het gebruik van een online boekhoudprogramma. Zo kun je eenvoudig de banktransacties importeren, de bonnetjes die je ontvangt kan je direct scannen en verwerken en ga zo maar door.

Het allergrootste voordeel in mijn  opinie is dat je goed inzicht krijgt in de cijfers van jouw onderneming. Dit is echt onmisbaar voor elke ondernemer. Hoe staat het bijvoorbeeld met de liquiditeit. Betalen jouw debiteuren wel op tijd? Maar ook de vraag hoeveel crediteuren jij nog dient te betalen is uitermate belangrijk.

Heb je hier geen goed inzicht in, dan krijg je gegarandeerd vroeger of later problemen. 

Om al deze zaken eenvoudig te kunnen inzien, ga je dit vanzelf regelmatiger ook echt doen. 

Geld besparen

Je zal snel merken dat boekhouden eigenlijk relatief simpel is. Hierdoor kan je aanzienlijk besparen op de kosten van het inhuren van een boekhouder. En dat kan jaarlijks toch oplopen tot duizenden euro`s. En dat met een investering van nog geen tientje per maand in een goedkoop boekhoudpakket. Wij van 1000k vinden dit dan ook een gemakkelijke keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *