Hoe word je rijk? Iedereen zou wel een eenduidend antwoord willen hebben op deze vraag. Echter, rijk is ook een relatief begrip. Voor de een is iemand met 10.000 euro op zijn bankrekening rijk, voor een ander is dit 100.000 euro, terwijl dit voor nog een ander meer dan een miljoen euro dient te zijn, om zichzelf rijk te noemen.

Op deze pagina gaan we bij het woord rijk uit van voldoende geld om niet meer te hoeven werken. Dat is toch een mooi vooruitzicht?

Snel rijk worden

Snel rijk worden is maar voor weinig mensen weggelegd. In dat geval dien je of een loterij te winnen of ontzettend veel geluk te hebben met een investering. Degene die als eerste in bitcoins zijn gestapt, zijn hiervan goede voorbeelden. De mensen die deze niet in een vroegtijdig stadium hebben verkocht, mogen zich ondertussen rijk noemen.

Bij snel rijk worden komt er een grote geluksfactor om de hoek kijken. Wij focussen hier dan ook meer op de lange termijn. Dus hoe word je rijk op de langere termijn?

Tips om rijk te worden

We hebben een aantal tips verzameld, om de vraag hoe word je rijk te beantwoorden. Dit zijn niet de tips waarmee je gegarandeerd rijk zult worden, maar zijn wel de basisbeginselen waaraan je dient te voldoen.

1. Ga verstandig om met jouw geld

Geef je onnodig veel geld uit? Dan zal je niet snel rijk worden.

Hoe word je rijk tips

Vaak zijn het de kleine uitgaven die je regelmatig doet, die uiteindelijk zorgen voor de grote uitgaven. Maar ook bijvoorbeeld een dure vakantie hakt erin.

Door verstandig met je geld om te gaan, zal er maandelijks meer overblijven. Dit zal je dan op een goede manier dienen te investeren, om zodoende vermogen op te bouwen. Dit gaat echter niet van vandaag op morgen.

Beperk gewoon de onnodige uitgaven. Hierdoor zal je al snel wat extra geld besparen wat de eerste stap kan zijn naar naar financiële onafhankelijkheid. Wel dien je hier voor jezelf de juiste balans te vinden.

2. Hard werken

Als je kijkt wat de miljonairs en miljardairs gemeen hebben, dan is het dat zij allemaal hard werken niet schuwen. Hierbij laten we degene die rijk zijn geworden door een erfenis of het winnen van een loterij buiten beschouwing.

Of je nu in loondienst bent, of je hebt jouw eigen onderneming, om verder te komen zal je altijd hard dienen te werken. Hiervan ga je de vruchten plukken.

Maar ook hier geldt weer, dat dit niet van vandaag op morgen zal gaan. Als je bijvoorbeeld in loondienst bent, dan zal je op termijn een promotie kunnen maken door hard te werken. Dit kan echter wel tijd kosten.

3. Risico nemen

Een ander punt wat miljonairs en miljardairs met elkaar gemeen hebben, is dat zij durven om risico`s te nemen.

Als je het geld wat je elke maand over hebt op een spaarrekening gaat zetten, dan zal het een eeuwigheid duren voordat dit vermogen hoog genoeg is om te stoppen met werken.

Om geld te verdienen met geld dien je dit geld op een andere manier te investeren. Helaas komt er dan wel een risico om de hoek kijken. 

Hoe word je rijk risico

Ga je bijvoorbeeld beleggen in cryptocurrencies of ga je investeren via een P2P lending platform, geld investeren is nooit zonder risico. Echter, zonder risico`s word je bijna nooit rijk.

Wanneer je jouw geld voor jou kan laten werken, dan is dat een van de beste methoden om rijk te worden. Je dient dan echter wel over een vermogen te beschikken alvorens dit gaat werken. Dit is voor de meeste mensen een probleem.

4. Ga geen geld lenen

Geld lenen kost geld. Iedereen is wel bekend met die slogan. Kom je op een bepaald moment geld tekort, ga dan sparen in plaats van lenen.

Door een lening af te sluiten kan je dan wel snel het geldgebrek oplossen, maar je zult dan in de toekomst rente en aflossing gaan betalen.

Heb je eenmaal een lening afgesloten, dan zal je de rente en aflossing dienen te voldoen aan het budget wat je maandelijks ter beschikking hebt. De kans dat dit niet voldoende is wordt hierdoor groter.

Dan is het verleidelijk om weer opnieuw geld te gaan lenen. Op die manier beland je al snel in een vicieuze cirkel.

5. Leer van anderen

Ga eens op zoek naar trainingen of levensverhalen, van mensen die miljonair of zelfs miljardair zijn geworden. Goede voorbeelden op dit gebied zijn bijvoorbeeld Grant Cardone en Tony Robbins. Dit zijn selfmade miljonairs, of zelfs miljardairs in de tussentijd.

Zij geven niet direct een antwoord op de vraag hoe word je rijk, waardoor je binnen een paar jaar rijk bent. Wel kan je ontzettend veel van hen leren. Het zal je zeker op weg helpen en bovendien ontzettend veel motivatie brengen.

6. Stel realistische doelen

Hoe word je rijk? Door realistische doelen te stellen. Wil je over een jaar financieel onafhankelijk zijn, dan zal dit tot een grote teleurstelling leiden. En daarmee zal ook de motivatie weg zijn en zal het je dus niet lukken.

Stel je bijvoorbeeld als doel om over 20 jaar financieel onafhankelijk te zijn, dan is de kans van slagen veel groter. Wel dien je dan direct aan de slag te gaan en niet uit te stellen. Anders zal je de rijkdom die je voor ogen hebt over 20 jaar ook niet bereiken.

Daarnaast dien je een stappenplan te maken, waarbij je doelen stelt, waar je wilt staan over bijvoorbeeld 3 jaar, 5 jaar 10 jaar etc. Alleen op die manier heb je een goede kans van slagen. Des te specifieker je jouw plan maakt, des te groter de kans op succes.

Loondienst of ondernemer worden

Als ondernemer zijnde zal je sneller rijk worden dan iemand in loondienst. Uiteraard geldt dit niet voor de CEO`s en CFO`s van deze wereld. Mer dergelijke banen verdien je een dermate  hoog salaris, dat je op die manier ook rijk zult worden.

Als ondernemer zijnde ben je niet gebonden aan een limiet wat betreft inkomsten, zoals je dat wel hebt indien je in loondienst bent.

Ondernemen is echter niet eenvoudig. Daarnaast is het een grote stap om hiermee te beginnen. En of dat nog niet genoeg is, er komt ook een behoorlijk risico bij kijken. De meeste ondernemers redden het namelijk niet en stoppen weer na een aantal jaren.

Loondienst of ondernemen

Geleidelijk gaan ondernemen

Om je baan op te zeggen en te gaan ondernemen is een grote stap. De rekeningen die je dient te betalen blijven binnenkomen, maar het inkomen wordt onzeker.

Vanuit dat oogpunt is het in onze opinie verstandig om geleidelijk te beginnen met ondernemen. Gewoon beginnen met ondernemen naast jouw huidige baan.

Het internet leent zich hiervoor uitermate goed. Internet ondernemen zorgt ervoor dat je niet aan tijden of dergelijke bent gebonden. Ook bepaal jezelf hoeveel tijd je wilt investeren. Open je bijvoorbeeld een winkel of een restaurant, dan zal je op gezette tijden aanwezig dienen te zijn.

Voor sommige mensen is dit een eerste goede stap naar het ondernemerschap.

Online ondernemen

Bij de vraag hoe word je rijk speelt online ondernemen een grote rol. Steeds meer mensen die de laatste jaren rijk zijn geworden, hebben dit met behulp van het internet gedaan.

Online ondernemen is op verschillende manieren mogelijk. Een bijkomend voordeel is dat de investering die je dient te doen doorgaans laag is. Het opzetten van een webshop kost bijvoorbeeld helemaal niet zoveel geld. Zeker niet als je dit ook grotendeels zelf kunt doen.

Ook kun je gewoon klein beginnen. Heb je iets opgezet wat goed loopt, dan kan je gaan opschalen. Online geld verdienen is echt geen mythe.

Genereer je via  het internet extra inkomsten, dan kan je dit geld gebruiken voor andere investeringen. Je kan het, of terug investeren in jouw business om op die manier de business te laten groeien, of je investeert het in iets anders.

Zo kan je bijvoorbeeld jouw eerste huis kopen wat door de jaren heen een van de best mogelijke investeringen is gebleken.

Waarom jij ook geld kan verdienen op deze manier? Dat is simpel. Dit kan gewoonweg iedereen.