Lenen, besparen of meer geld verdienen

Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen. Het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank blijft maar toenemen. Enerzijds komt dit omdat het leven steeds duurder wordt. Daarnaast is het mijn opinie ook zo dat niet alle mensen verantwoord omgaan met het geld dat er maandelijks binnenkomt. Lenen, besparen of meer geld verdienen zijn de mogelijkheden om jouw geldtekort op te lossen.

Denk goed na voordat je geld gaat lenen

Ook het aantal mensen dat een lening afsluit om op die manier het tekort aan geld op te lossen neemt toe. Het afsluiten van een minilening vindt steeds vaker plaats.

Dit ondanks dat het tegenwoordig niet al te eenvoudig is om een lening af te sluiten. Zo speelt het bureau krediet registratie een belangrijke rol. 

Ben je namelijk in het bezit van een negatieve BKR registratie, dan wordt het lastig om een lening te verkrijgen, waarbij er sprake is van een BKR toetsing. 

Een negatieve uitkomst van de BKR check betekent in de praktijk bijna altijd dat leningen zoals een doorlopend krediet of persoonlijke lening worden geweigerd. Geld lenen zonder BKR toetsing is doorgaans erg duur. Denk hier dus goed over na, voordat je daadwerkelijk een dergelijke lening afsluit.

Extra inkomsten genereren

Indien het inkomen niet hoog genoeg is om rond te komen, dan is het in mijn  opinie de beste keuze om op zoek te gaan naar extra inkomsten. 

Want vergeet niet, geld lenen kost geld. Als je nu gaat lenen om een gebrek aan geld op te lossen dan bestaat er een grote kans dat in de toekomst het geldgebrek alleen nog maar groter zal worden. En dat is niet iets waar je op zit te wachten.

Eenvoudige besparingen zijn altijd mogelijk

Maar bekijk ook eens waar je geld op kunt besparen. En dan niet direct op zoek gaan naar de grote bedragen. Dit omdat dit het lastigst is. Begin met zogenaamde laag hangende fruit. 

Eenvoudige zaken waar je direct het een en ander mee kan besparen.

Zo kan het overstappen naar een andere energieleverancier je direct het nodige geld opleveren. 

Maar ook het openen van een gratis bankrekening in plaats van een betaalde bankrekening zal je direct geld besparen. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig online bij de N26 bank.

Snel geld lenen is een tijdelijke oplossing

Snel geld lenen via een minilening is voor veel mensen aantrekkelijk. Dit omdat je via een minilening bijna direct over geld kan beschikken. 

Er gaat doorgaans minder dan 24 uur overheen voordat je op die manier geld op je bankrekening hebt staan. Op die manier kan je snel een bedrag zoals 100 euro lenen. Zelfs zonder dat je er het huis voor uit hoeft.

Maar voordat je dit doet zou je er goed over na moeten denken hoe je geld van de lening en de bijkomende kosten weer gaat terug betalen. Zeker als je nu al niet over voldoende geld beschikt.

Hoe kan je extra geld verdienen?

Om extra geld te verdienen zou je ook eens dienen te denken aan mogelijkheden die het internet biedt. 

Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld affiliate marketing. Via affiliate marketing kan je vrij eenvoudig jouw maandelijkse inkomen aanvullen. En bovendien op een manier waarbij je bijna niks hoeft te investeren. 

Als je op die manier een aantal uur per week aan de slag gaat, dan zal je na verloop van tijd zeker wat extra geld gaan verdienen door het binnenkomen van de affiliate commissies.

Is snel geld verdienen echter een noodzaak, dan kan je ook naar bijbaantjes zoals oppassen of enquetes invullen kijken. 

Dit zal je geen mega grote bedragen opleveren, maar je kan er wel heel snel wat extra geld mee verdienen op die manier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *