lening zonder bank

Wil je een lening afsluiten, dan zal het eerste wat bij mensen in hun gedachten komt, naar de bank toestappen. En dan vaak ook de bank waar zij al hun bankzaken hebben lopen. Een lening zonder bank afsluiten is echter ook mogelijk.

Meer mogelijkheden om geld te lenen

Dit is echter niet noodzakelijk. Je kan bij veel verschillende geldverstrekkers aankloppen voor een lening. Zo zijn er veel internetsites waar je eenvoudig de voorwaarden voor leningen kan vergelijken. Bovendien, bankier je bij de N26 bank, dan kan je daar tot op heden nog geen leningen afsluiten.

Vergelijken van leningen

Bij  het vergelijken van een lening zijn er in mijn opinie twee belangrijke zaken om op te letten. 

Ten eerste natuurlijk de rente die je dient te betalen. Kiezen voor een lening met de laagste rente bespaart je nu eenmaal veel geld. En deze besparing zie je elke maand weer terugkeren. Bovendien hoef je er weinig voor te doen. Je dient alleen op het moment van afsluiten van een lening even wat extra tijd te investeren zodat je zeker weet dat je kiest voor de lening met de laagste rente.

Aanvullende voorwaarden goed doorlezen

Daarnaast zijn de voorwaarden erg belangrijk. Het doorlezen van voorwaarden is niet iets wat veel mensen doen. Het gaat vaak om lange teksten die ook nog eens moeilijk te begrijpen zijn. 

Er wordt doorgaans veel gebruik gemaakt van juridische termen waardoor het lastig te begrijpen is. Om zeker te zijn dat je alles hebt begrepen is 1 keer doorlezen dan ook  vaak niet voldoende. 

Belangrijke voorwaarden van een lening

In onze opinie zijn er bij het afsluiten van een lening echter een aantal voorwaarden die extreem belangrijk zij. Dit zijn:

  • Is het mogelijk om vervroegd af te lossen. En indien mogelijk, zijn hier dan kosten aan verbonden?
  • Extra kosten of aanvullende voorwaarden. Ben je bijvoorbeeld verplicht een levensverzekering af te sluiten, of zoals bij een minilening het geval is, dien je een garantstelling aan te leveren.

Een lening afsluiten zonder bank

Naast dat je bij banken terecht kunt voor een lening, kan je tegenwoordig ook particulier geld lenen. 

Dit zijn geen bedrijven maar een soort van platform waar particulieren en bedrijven bij elkaar worden gebracht om op die manier geld aan elkaar uit te lenen.

Doordat er geen bank aan te pas komt, worden er veel kosten uitgespaard. Daarnaast zijn banken ook niet vies van hoge winstmarges. Dit maakt het particulier geld lenen dan ook aantrekkelijk.

Lenen tegen gunstige voorwaarden

Aan de ene kant voor mensen die geld willen uitlenen en op die manier meer rente voor hun geld krijgen. Aan de andere kant kunnen op die manier mensen ook tegen gunstigere voorwaarden, lees een lager rente, een lening afsluiten.

Lenen tegen strikte voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een lening via particulier geld lenen gelden er echter wel strikte voorwaarden. Zo is op die manier geld lenen zonder BKR toetsing niet mogelijk. Iemand met een negatieve BKR registratie komt doorgaans niet in aanmerking voor een particuliere geld lening.

Ook zijn er voorwaarden wat betreft minimumbedragen. Zo kan je geen 100 euro lenen via een platform voor particulier geld lenen. De ondergrens ligt vaak bij 2,500€

Er vindt een strikte controle plaats voordat je in aanmerking komt voor het afsluiten van een lening. Snel geld lenen is dan ook iets wat niet van toepassing is op deze manier van geld lenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *