Online bankieren en digitalisering

Het internet heeft in de loop der jaren veel verandering gebracht. Want wie kan nu nog zonder Facebook, Instagram, Snapchat en ga zo maar door. Daarnaast zijn er ook praktische zaken die het leven eenvoudiger maken. Bankieren en digitalisering is mijn inziens de nieuwe digitale revolutie die in werking is gezet.

Alles kan je via Google opzoeken en daarnaast kan Google maps je helpen indien je bent verdwaald of op zoek bent naar een adres.

De digitale revolutie en bankieren

Websites zoals AIRBNB en Uber hebben veel veranderingen teweeg gebracht. Een nieuwe ontwikkeling die mijn inziens veel gaat veranderen is bankieren en digitalisering. Via bijvoorbeeld N26, Revolut of Bunq kan je gratis een bankrekening openen. Dat lees je helemaal goed. Een bankrekening waarvoor je niks hoeft te betalen. Dat is gewoonweg snel geld verdienen.

Hier zal je misschien nog denken, dat scheelt maar een paar euro per maand. En dat is in principe ook zo. Ware het niet dat deze bankrekeningen nog met vele andere voordelen komen. En dan vooral op het gebied van internationaal bankieren.

Goedkoop internationaal bankieren

Op het gebied van internationaal bankieren is er met de komst van het IBAN stelsel veel verandert. Internationale betalingen lopen hierdoor veel soepeler. Dit is echter niet terug te zien in tarieven die worden berekend voor betalingen buiten de EURO-zone. Deze zijn nog steeds schrikbarend hoog.

Door de komst van banken zoals de N26 bank komt hier nu echte rook verandering in. Via de N26 bank, maar ook via Bunq en Revolut kan je geld overmaken zonder dat daarvoor kosten in rekening worden gebracht. En als dat nog niet genoeg is, je krijgt ook veel voordelige wisselkoersen berekend. Want naast dat banken zoals de ING, Rabo en ABN AMRO behoorlijke kosten voor bijvoorbeeld een overboeking in USD in rekening brengen, verdienden zij ook nog eens op de wisselkoers.

Een ontwikkeling die mij veel geld bespaart

Persoonlijk ben ik dan ook erg blij met de opkomst van bankieren en digitalisering. Op die manier kan ik mijn geld vanuit Amerika voor freelance activiteiten zonder torenhoge kosten naar mijn Nederlandse bankrekening laten overboeken. En dat scheelt mij op jaarbasis honderden euro's. 

 

Een razendsnelle groeit van online banken

De nieuwe online banken groeien dan ook razendsnel. Er worden miljarden euro`s overgeboekt via deze banken. Want het is niet alleen interessant voor particulieren, ook bedrijven kunnen volop profiteren van de lagere kosten. 

Wel is het zo dat deze banken geen kantorennetwerk hebben. Het storten van contant geld is dan ook niet mogelijk. Ook kan je niet binnenlopen voor een vraag of een advies. Wat je in de praktijk dan ook vaak ziet is dat mensen een tweede bankrekening openen bij een van de nieuwe online banken.

Ook profiteren als tweede bankrekening

Uiteindelijk kost het je helemaal niks en je kan toch profiteren van de voordelen op het gebied van internationaal bankieren via deze gratis bankrekening. 

Dus waarom zou je dat niet doen? In mijn opinie ben je zelfs een dief van jouw eigen portemonnee wanneer je hiervan niet profiteert.

Het is uiteraard wel van belang om goed in de gaten te houden met wat voor een partij je in zee gaat. Het gaat uiteindelijk om jouw geld. Een bank van binnen de Europese unie, met de benodigde bankvergunningen heeft dan ook mijn sterke voorkeur. Op die manier ben je ook direct gedekt door het depositogarantiestelsel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *