De prijzen van online boekhoudprogramma`s

De prijzen van online boekhoudprogramma`s zijn de laatste jaren alleen maar gedaald. Door de enorme concurrentie is het ook niet te verwachten dat deze prijzen in de komende jaren zullen gaan stijgen. In de opinie van 1000k hooguit een inflatiecorrectie.

Een groot verschil met het verleden

Zelf ken ik nog de tijd dat je boekhoudsoftware diende aan te schaffen en deze vervolgens zelf op een server diende te installeren. Dat was doorgaans eenvoudiger gezegd dan gedaan.

 En dan had je natuurlijk om de zoveel tijd te maken met een update die moest worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan de invoering van de euro of de overgang naar het jaar 2000. Dat was altijd een uitdagende en spannende aangelegenheid. Want gaat er iets mis met een dergelijke update, dan heeft dat zeer grote gevolgen.

Niet langer zelf software updaten

Door het gebruik van online boekhouden heb je met dit soort updates weinig meer van doen. Het is de uitgever van de software die verantwoordelijk is voor updates en aanpassingen aan veranderende wetgeving. Als ondernemer zijnde vind ik dit een zeer prettige manier van werken.

Ook voor niet boekhouders is online boekhoudsoftware een zegen

Zeker voor ondernemers die geen boekhoud experts zijn is dit een immens voordeel van het gebruik van een online boekhoudprogramma. 

Het bijhouden van de boekhouding gaat doorgaans nog wel, maar het uitvoeren van software update waarbij je in het oog dient te houden dat alle cijfers kloppen na deze update is toch iets heel anders. Dit is werk voor experts.

Zoals al gezegd, de prijzen van online boekhoudprogramma`s zijn zeker niet gestegen in de afgelopen jaren. De goedkoopste online boekhoudprogramma`s kan je al aanschaffen voor minder dan 10€ per maand. 

Een kleine ondernemer of zzp'er kan prima uit de voeten met boekhoudpakketten in deze prijscategorie. Bezit je een iets grote onderneming in het MKB segment, dan ben je wel iets meer kwijt. Maar dan nog kom je met een 25€ per maand al een heel eind.

Met online boekhouden heb je toegang tot een helpdesk

Een ander groot voordeel van het gebruiken van online boekhouden is de support die je standaard ontvangt. 

Er is altijd wel een helpdesk waar je terecht kan met jouw vragen. Een programma zoals Myfinance biedt zelfs een optie aan die zij online samen noemen. Hierbij ontvang je ondersteuning bij het boekhouden zelf. 

De standaard transacties dien jezelf te doen maar de meer complexere en eenmalige aangelegenheden worden voor jou gedaan. En dat voor 20€ per maand. Heb je een fout gemaakt, dan zorgen zij ervoor dat deze wordt hersteld.

Overzichtelijke en gebruiksvriendelijke software

Ook uit oogpunt van gebruiksvriendelijkheid heb ik persoonlijk een sterke voorkeur voor het gebruik van een online boekhoudprogramma. Bijna alle software blinkt uit in gebruiksvriendelijk. Overzichtelijke menu`s en geen overvloed aan functies die je eigenlijk toch niet gebruikt.

In het dagelijks gebruik levert het gebruik van een dergelijk programma je dan ook veel voordelen op. Zo zal het boekhouden veel minder tijd in beslag nemen. Zo is het verwerken van banktransacties en het verzorgen van de BTW-aangifte een fluitje van een cent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *