Heb je geldtekort en duurt het nog even voordat jouw salaris binnenkomt, dan kan snel geld lenen uitkomst bieden. Op deze pagina kan je informatie terugvinden hoe je snel geld kunt lenen.

Hoeveel geld wil je lenen?

Dit is een belangrijke vraag om te kunnen bepalen of je snel geld kunt lenen of niet. Hoe lager het bedrag, de grote de kans dat je daadwerkelijk snel geld kunt lenen. Een klein bedrag lenen kan snel.

Bij hogere bedragen zijn de vereisten strikter. Dit is logisch, aangezien het risico voor de kredietverstrekker groter is. Heb je echter slecht een beperkt bedrag nodig, dan kun je snel geld lenen omdat een kleine lening eenvoudiger wordt verstrekt.

Bedragen tot en met 400 euro lenen gaat erg snel. Voor dit soort bedragen kan je namelijk een beroep doen op een flitskrediet. Naarmate je vaker een flitskrediet hebt afgesloten wordt deze limiet steeds hoger. Dan kan je na verloop van tijd zelfs 1500 euro snel lenen.

Hoe snel kan je geld lenen?

Dat kan heel snel. Bij een kleine lening in de vorm van een minilening kan je zelfs binnen 24 uur geld op je rekening hebben staan.

Doordat er geen bkr controle plaatsvindt gaat het afhandelen van de aanvraag erg snel. Uiteraard vindt er wel een beoordeling van de aanvraag plaats, maar hier wordt direct mee begonnen wanneer de aanvraag is ontvangen.

De kenmerken van een minilening:

  • Kleine bedragen
  • Binnen 24 uur geld
  • Korte looptijd

Direct geld lenen?

Kijk dan eens op de website van de flitskrediet aanbieders zoals Ferratum of Saldodipje. Hier kun u eenvoudig online een lening aanvragen. De aanvraag wordt direct in behandeling genomen. Op onze website 1000k kunt u geen lening aanvragen. Wij verstrekken alleen informatie.

Mensen maken gebruik van een flitskrediet wanneer zij onverwachts snel geld nodig hebben. En dan over het algemeen ook geen super hoog bedrag maar zij willen wel snel geld lenen omdat zij het dringend nodig hebben.

Negatieve bkr registratie

In het onverhoopte geval dat je in het bezit bent van een negatieve bkr registratie kan je toch nog snel geld lenen. Verstrekkers van een minilening voeren namelijk geen BKR controle uit. Dit bespaart niet alleen tijd bij het afsluiten van een lening, het voorkomt ook dat een lening eventueel wordt afgekeurd.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Het aanvragen van een dergelijke lening duurt langer. Het goedkeuringsproces is hier strikt. Uw persoonlijke situatie wordt hierbij beoordeeld bij de aanvraag van een lening. U zult bijvoorbeeld een vast baan moeten hebben om in aanmerking te komen voor een dergelijke lening.

Het voordeel van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is wel dat de rente veel lager is. Je kunt dus altijd een offerte aanvragen om te kijken of je voor een dergelijke lening in aanmerking komt.

De rente op een kleine lening

In de Nederlandse wet is vastgelegd hoeveel rente er maximaal in rekening mag worden gebracht. Hiermee worden consumenten beschermd tegen woekerrentes. De maximale rente die mag worden berekend is op dit moment de wettelijke rente +12%.

Bij de wettelijke rente gaat het om de wettelijke rente voor consumententransacties die op dit moment 2% bedraagt. Er is ook een wettelijke rente voor handelstransacties die veel hoger ligt. Haal deze dus niet door elkaar.

Deze maximale rentevergoeding geldt voor alle soorten leningen. Dus ook voor minileningen en flitskredieten.

Creditcard

Je kan ook overwegen een creditcard aan te vragen met een bestedingslimiet en gespreid terug betalen. Dit is ook een vorm van een lening. Wel is het zo dat je op een creditcard meestal ook een behoorlijk hoge rente betaalt. Deze zal meestal de maximale rentevergoeding bedragen.

Wel is het zo dat je bij een creditcard pas rente gaat betalen na de betalingstermijn. Heb je bijvoorbeeld een creditcard met een betalingstermijn van twee weken, dan ga je pas twee weken na het ontvangst van de rekening rente betalen.

Doe je een uitgave aan het begin van de maand en ontvang je de creditcardrekening pas aan het einde van de maand, dan leen je als het ware 6 weken gratis. Maar betaal je niet op tijd dan ga je dus een relatief hoge rente betalen.

Een prepaid creditcard valt af wanneer je opzoek bent naar een lening. Dit omdat je hier eerst geld op moet zetten voordat je dit kan uitgeven. Er worden geen kredietlimieten verstrekt op dit type creditcards.

De totale kosten van een lening

Voordat je een lening afsluit is het verstandig om te kijken naar de totale kosten van de lening. Er geldt dan wel een maximale kredietvergoeding, dat neemt niet weg dat er eventueel nog andere kosten in rekening gebracht kunnen worden.

Elke kredietverstrekker heeft zijn eigen voorwaarden dus je zal mijn inziens altijd de voorwaarden goed door moeten lezen.

Nu is het over het algemeen zo dat mensen algemene voorwaarden vluchtig doorlezen maar dat is in dit geval niet verstandig. En is er iets niet duidelijk, gewoon vragen. En het liefst per e mail zodat je ook bewijs hebt, in het geval dat er iets mis mocht gaan.

Voorkomen is beter dan genezen

Soms kom je in een situatie terecht dat de enige overgebleven mogelijkheid is om een lening af te sluiten. Dit omdat je misschien onverwacht tegen bepaalde kosten aanloopt.

Echter het is altijd verstandig uw financiële situatie goed in de gaten te houden. Zorg ervoor dat er niet meer uitgaat dan dat er binnenkomt. En bouw het liefst ook een buffer op voor de situatie dat het even tegenzit.

En hier kan ik uit eigen ervaring spreken dat indien je tijdig begint met het opbouwen van een reserve, dat je met een klein bedrag per maand toch een behoorlijke reserve kan opbouwen. Als je bijvoorbeeld 50€ per maand opzij zet, dan zal je na een aantal jaren toch een leuk bedrag bij elkaar sparen.

Zo kunt u eenvoudig een appeltje voor de dorst opbouwen. En mocht dan onverhoopt jouw auto kapot gaan, dan kan je daar aanspraak op doen.